• Image 12

Feilden Fowles’ plans for a mixed-use development for Green Templeton College (GTC), University of Oxford, have been granted planning and listed building consent by Oxford City Planning Committee, representing a milestone in the college’s 40-year plan, which includes improving its main accommodation, academic and social facilities, while continuing to decarbonise its estate. To read more about the project, click here.

South London community hub, Brockwell Park Community Greenhouses, has been shortlisted for the @ribajournal MacEwan Awards 2024. Read more about the scheme on our project page or in the RIBAJ.

We are excited to have been shortlisted for the Architectural Review’s Emerging Architects 2023. We’re looking forward to presenting our scheme at Homerton College alongside some of the new projects going on in the studio to the judging panel. To see the full shortlist, follow this link.

Our designs for a new arts, culture and education centre on the South Downs coast have been submitted to planning. The scheme at Black Robin Farm will create new learning studios, gallery and events spaces and become a gateway to the beautiful landscapes that surround the site. For more information on the project click here.

Sir David Attenborough’s compelling words, ‘The future of the natural world, on which we all depend, is in our hands’ were unveiled in bronze lettering outside the Natural History Museum’s main entrance and will overlook the new gardens. The quote will form part of the newly developed gardens, designed by Feilden Fowles in collaboration with J&L Gibbons at the Natural History Museum as part of the broader Urban Nature Project.

The Studley Revealed project for the National Trust at Foundtains Abbey has been submitted for planning. It aims to deliver conservation benefits by restoring historical sightlines and vistas that have been lost over time. It will also provide more information about the garden and include improved visitor facilities, to ensure the garden receives a welcome worthy of a World Heritage Site.

It was lovely to share a drink in the garden with some of our clients and collaborators in early June. Thanks to all who were able to make it to enjoy the wonderful spring evening together.

Jim Stephenson’s film installation The Architect has Left the Building is now on show at RIBA’s summer exhibition, featuring Feilden Fowles’ The Weston. Open until mid-August, the exhibition presents a different look to traditionally ‘neat’ architectural photographs, revealing how people use spaces when left to their own devices.

Load more

“An open and unstuffy take on the traditional Cambridge dining hall, well crafted but not piously so. It plays with a range of materials – aqueous green faience, pink concrete, a light timber structure – to enjoyable and surprising effects. Along with the LSE project, it’s evidence that much of the money and ambition in commissioning buildings currently comes from universities and colleges.” See the other buildings featured in The Observer’s best five here.

We are very proud to have swept up three prestigous wood awards for Homerton Dining Hall, including Best Education & Public Building, Best Structural Timber Award and the overall Gold Winner. A huge congratulations to all the team and wonderful client.

Work has begun on the redevelopment of the Natural History Museum’s gardens as part of its Urban Nature Project. This is the first step in transforming the five-acre site into a free-to-visit green space in the heart of London. Work was started by moving pond flora and fauna to temporary homes, the first step in reinvigorating the wetland system in the gardens. To help preserve the gardens’ biodiversity, a team worked to collect plants from the current ponds so that they can be replanted after the construction period. To protect aquatic biodiversity, water, plants, invertebrates and sediment will be stored in temporary homes over the winter, allowing them to thrive when moved back to new ponds in spring. More information on the pond relocation works here.

Feilden Fowles spent a day out-and-about together visiting our newly completed project at Brockwell Park Community Greenhouses, followed by a guided tour of Goldsmiths CCA with Assemble, and a delicious dinner on Deptford High Street.

Plans have been approved for the National Railway Museum’s new building called Central Hall, which will transform this major attraction and herald the start of delivering the York Central development. Central Hall will be a new welcome space and gallery located between the museum’s Great Hall and Station Hall. It will connect the existing museum buildings and is a cornerstone of Vision 2025—the museum’s journey to transform its offer and become the world’s railway museum.